ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί φίλοι του Samadhi,

Το 2016 ξεκινά και μαζί του ο χώρος ανοίγει ξανά μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, που υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική, κάνοντας δύο πολλά υποσχόμενες παρουσιάσεις καλλιγραφίας, που μας άνοιξαν την όρεξη και για περαιτέρω τέτοιου είδους δρώμενα.

Κάθε νέο ξεκίνημα είναι και μια αφορμή για αξιολόγηση της πορείας έως εκείνη τη στιγμή. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο με την έναρξη του 2016 στο χώρο Samadhi να ξεκινήσει και πάλι το τμήμα των πολεμικών εφαρμογών. Είναι σημαντικό κομμάτι της καλλιέργειας βασικών αρχών της τέχνης του Ταί Τζι. Αρχές όπως αυτή της εσωτερικής ακρόασης ( Ting ), της ανάπτυξης της ευαισθησίας σε σχέση με το περιβάλλον και, πάνω απ’ όλα, με την ανάπτυξη της δυνατότητάς μας  να μετασχηματίσουμε τις γνώσεις που αποκομίζουμε από το σώμα, σε κάτι εφαρμόσιμο στην καθημερινότητά μας.

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα των μαθημάτων θα διαμορφωθεί εκ νέου με μερικές μικρές τροποποιήσεις. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι στις 11/1/2016 ενώ το νέο πρόγραμμα θα ισχύσει από τις 18/1/2016. Περισσότερα θα μπορέσετε να διαβάσετε στο αντίστοιχο τμήμα του website.

Το μάθημα της καλλιγραφίας θα ξεκινήσει και πάλι από το Σάββατο 16/1/2016 στις 16:30 και οι συναντήσεις θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Τέλος μετά από την αναγνώριση της αδυναμίας πολλών, να ακολουθήσουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα συναντήσεων για την εκμάθηση του Τάι Τζι και του Τσι Γκονγκ, γεννήθηκε η σκέψη να διευκολυνθούν όσοι ενδιαφέρονται και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο κανονικό πρόγραμμα, με μια σειρά μονοήμερων εργαστηρίων. Στόχος τους θα είναι όσοι συμμετάσχουν σε αυτά να μπορούν να εκτελούν την μικρή φόρμα, τη μικρή σειρά κινήσεων μέχρι το τέλος της σεζόν τον Ιούνιο. Τα μονοήμερα αυτά εργαστήρια θα γίνονται 2 Κυριακές κάθε μήνα και θα διαρκούν από τις 10:30 έως τις 17:00 με ένα διάλλειμα μεταξύ 13:30 και 14:30. Στόχος είναι να ξεκινήσουν την Κυριακή 7/2/2016 εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτή τη δραστηριότητα παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω του website.